Great mistakes make great stories

Door 21/06/2018Blog berichten
Nog even over dat fouten maken. En dat ik je adviseerde om vooral heel snel veel fouten te maken. Om deze bij te houden in een boekje. Hoeveel heb je er in de tussentijd al verzameld? Kun je aangeven wat je ervan geleerd hebt? Geweldig, hè! Applausje voor jezelf! En als je het nog niet kunt aangeven, gewoon blijven schrijven. Het inzicht komt, daar mag je op vertrouwen <3

Mijn TOP DRIE

 1. Mijn vader zag een gouden toekomst als accountant voor mij. Altijd werk. Gezien en gewaardeerd, want in die tijd behoorde je als accountant nog tot de notabelen van het dorp. Die test heb ik gehaald, de verdere opleiding heb ik gelaten voor wat-ie was.
  Mijn les: leef je eigen droom en niet die van een ander.
 2. Na een avond uitgaan met een stel vrienden liep ik bij het naar buiten gaan tegen een boomlange, blonde blauwogige jongeman op (letterlijk) die me met een warme stem uitnodigde om nog even te blijven. Ik wimpelde hem af met een charmante glimlach en “een volgende keer misschien.” Uit loyaliteit naar de anderen, want samen uit is samen thuis. Maar ik heb me heel lang afgevraagd “was wäre wenn….”.
  Mijn les: mijn keuze was gebaseerd op aannames over de gedachten van de anderen. Ik had beter even kunnen vragen wat zij ervan vonden, want achteraf hoorde ik dat ze het helemaal oké gevonden zouden hebben als ik was gebleven.
 3. Na de bevalling van mijn jongste dochter besloot ik dat mijn kinderen recht hadden op de fulltime zorg en aandacht van hun moeder. Dus ik zegde mijn baan op. En meteen de poetshulp ook, want ik dacht dat we die niet meer konden betalen en aangezien ik tóch de hele dag thuis was, kon ik dat er makkelijk bij doen.
  Hoe kon ik weten, dat ik gek zou worden van het thuis zitten, van het huishouden als Grote Taak en de zorg voor mijn kinderen als Belangrijkste Roeping. Ik hield (en houd) heel veel van mijn schatjes van kinderen, maar de muren kwamen op me af en mijn wereld werd heel klein. En mijn zelfvertrouwen verdween als sneeuw voor de zon, want ik had het idee, dat ik een slechte moeder was, dat ik het niet goed deed…Na anderhalf jaar ben ik weer gaan werken. Parttime, op tijden die pasten bij de zorg voor mijn kinderen en ik vond mijn enthousiasme, levenslust, mezelf weer terug.
  Mijn les: kijk bij een keuze naar het grotere plaatje en weeg de consequenties tegen elkaar af.

Moraal van het verhaal:
Elke keuze die je maakt, maak je op basis van de op dat moment voor jou beschikbare gegevens en in de bewuste of onbewuste overtuiging dat het op dat moment de beste keuze is. Gelukkig kun je in de meeste gevallen, als je in een doodlopende straat terecht gekomen bent, terug naar het kruispunt en een andere weg inslaan. Of overstappen op een andere trein. Op basis van voortschrijdend inzicht nieuwe keuzes maken.

Dat heet leren, dat heet leven.

Laat een bericht achter

Is jouw interesse gewekt en wil je mijn coaching?