Het verhaal van Jeroen

Door 23/04/2018Blog berichten
Jeroen is een jongeman van 29. Na een moeilijke jeugd koos hij voor de LTS, waar hij, na keihard werken, afstudeerde in de richting elektrotechniek. Zijn leven kwam in beter vaarwater toen hij een baan vond, waar hij het erg naar zijn zin had. Door de crisis moest zijn werkgever echter reorganiseren en dat kostte hem zijn baan. Hij bleef niet bij de pakken neerzitten, maar bij elke sollicitatie kreeg hij steeds een afwijzing.

Ten einde raad kwam hij met mij praten. Samen hebben we zijn kwaliteiten in kaart gebracht, wat hij, in de meest brede zin van het woord, leuk vindt om te doen. We hebben gekeken naar zijn ambities en welke aanvullende opleiding hij eventueel nog zou moeten volgen. Zijn droombaan hebben we heel specifiek gemaakt en we hebben contact gezocht met díe werkgevers waarvan hij het gevoel had, dat hij er als persoon zou kunnen passen.

Door actief en doelgericht aan de slag te gaan kreeg hij het gevoel er niet alleen voor te staan, maar hij leerde ook om te gaan met de afwijzing, ja zelfs er een positieve draai aan te geven. Het oefenen van sollicitatiegesprekken sterkte zijn zelfvertrouwen en uiteindelijk kreeg hij zijn droombaan op de ICT-afdeling van een gemeente, waar hij na de proefperiode een vaste aanstelling kreeg.

Vind jij het ook lastig om afgewezen te worden? Heeft dat een negatieve invloed op je motivatie? Wil je weten of je droombaan binnen handbereik ligt? Bel me dan voor een vrijblijvend gesprek op 06-29188894

Laat een bericht achter

Is jouw interesse gewekt en wil je mijn coaching?