Het verhaal van Peter

Door 21/06/2018Blog berichten
Peter is door zijn werkgever naar mij verwezen, omdat deze een mogelijke burn-out wilde voorkomen. Het was belangrijk dat hij zijn werk/privé-situatie in balans kreeg. Peter is getrouwd met zijn ‘high school sweetheart’ en heeft drie dochters die prima resultaten weten te behalen op school.

Zijn vrouw werkt in de zorg en draait nachtdiensten. Hierdoor heeft zij overdag meer tijd voor de kinderen en kan zij het grootste gedeelte van het huishouden op zich nemen. Peter heeft lange tijd in het buitenland gewerkt, waardoor hij ongemerkt van zijn gezin vervreemd raakte. Als hij dan weer thuis was, wilde hij zijn rol in het gezin innemen. Dit werd door zijn echtgenote dan ook als bemoeizuchtig bestempeld.

Allerlei kleine irritaties werden verhitte discussies en uiteindelijk vertoonde hij steeds meer conflictmijdend gedrag. Dit deed hij door zich steeds vaker en langdurig terug te trekken achter zijn laptop. Zijn frustraties nam hij mee naar zijn werk, waardoor hij minder efficiënt en productief werd. Ook had hij een zeer kort lontje richting zijn collega’s.

Vanwege het feit dat de oorsprong van zijn ellende in de relatie met zijn echtgenote lag, zijn wij middels een helikopterview de communicatie in beeld gaan brengen en analyseren. Vervolgens hebben we ons gefocust op wat goed ging en wat hij waardeerde aan zijn tijd samen met zijn familie.

Hierdoor kregen juist de positieve in plaats van de negatieve aspecten de aandacht. De terugkerende ruzies en het blijvende gevoel van falen is hierdoor verleden tijd. Peter heeft geleerd anders met zijn emoties om te gaan en gevoelens beter te verwoorden.

Peter ik ben enorm trots op jou en wens jullie als gezin nog een succes en liefdevol leven toe! Vind jij het ook lastig om de juiste balans tussen je werk/privé te vinden? Heb je last van dagelijkse frustraties en wil je weten waar die irritaties daadwerkelijk vandaan komen? Neem vrijblijvend contact met mij op via: 06-29188894

Laat een bericht achter

Is jouw interesse gewekt en wil je mijn coaching?